allemagne-marche-auto-13-grace-a-plus-de-jours-ouvrables

La producció industrial d'Alemanya va registrar a l'abril una caiguda del 0,1%, enfront del lleuger 0,3% augment esperat, segons les dades de Destatis, l'Oficina Federal d'Estadística. La menor producció a la construcció va afectar negativament el desenvolupament de la producció a la indústria, mentre la indústria de l'automòbil va tenir un impacte clarament positiu.

En comparació amb l'abril del 2023, la producció va baixar un 3,9%. No obstant això, en la comparació trimestral, la producció va ser un 1% més gran durant el període comprès entre febrer i abril del 2024 que durant els tres mesos anteriors.

Per sectors, es va poder observar una evolució diferent. La producció a la construcció va caure un 2,1%. Per contra, la indústria de l'automòbil va augmentar la producció un 4,2%.

La producció a la indústria, excloent-ne l'energia i la construcció, va augmentar un 0,2%. La producció de béns de capital i de béns de consum va pujar un 0,8% cadascuna. Per contra, la producció de béns intermedis va caure un 0,9%. Fora de la indústria, la producció d'energia va augmentar un 1,6% a l'abril. A les branques industrials, la producció de gran consum energètic va disminuir un 0,9%.

"La producció industrial alemanya va tornar a decebre a l'abril, cosa que demostra com de difícil en serà la recuperació de tota l'economia", destaquen els analistes d'ING. "A més dels possibles obstacles cíclics, les conegudes debilitats estructurals d'Alemanya no desapareixeran de la nit al dia i limitaran el ritme de qualsevol recuperació", afegeixen.

Creuen que l'inici oficial del segon trimestre de l'economia alemanya "va ser decebedor": "La producció industrial simplement no està cobrant impuls. Novament són les exportacions el principal motor del creixement. Per ara és massa aviat per dir adéu a l'optimisme, però està molt clar que la recuperació de l'economia alemanya continuarà sent tenaç”.

CREIXEN LES EXPORTACIONS I LES IMPORTACIONS

D'altra banda, Destatis també ha publicat dades d'exportacions i d'importacions. A l'abril, van registrar un creixement de l'1,6% i del 2%, respectivament. En comparació amb el mateix mes de l'any passat, les exportacions van augmentar un 1,9%, mentre que les importacions van caure un 0,6%.

Alemanya va exportar béns per un valor total de 136.500 milions d'euros i va importar béns per valor de 114.500 milions d'euros. La balança comercial exterior va mostrar un superàvit de 22.100 milions d'euros.

Als Estats membres de la Unió Europea (UE), Alemanya va exportar béns per valor de 74.100 milions d'euros a l'abril, mentre que va importar béns per valor de 61.300 milions d'euros d'aquests països.

En comparació amb el març, les exportacions als països de la UE van augmentar un 1,2% i les importacions d'aquests països van augmentar un 4,3%. El valor dels béns exportats als països de la zona euro va assolir els 51.600 milions d'euros (+1,8%) i el valor dels béns importats des d'aquests països va ser de 40.700 milions d'euros (+4,4%).

Es van exportar béns per valor de 22.500 milions d'euros (-0,1%) a països de la UE no pertanyents a la zona euro, mentre que el valor dels béns importats d'aquests països va ser de 20.500 milions d'euros (+3,9%).

contador