ep archivo   un operario trabajando en un vehiculo
Marta Vázquez Rodríguez - Europa Press - Archivo

El descens marcat en la fabricació de vehicles ha provocat que la producció industrial d'Alemanya caigués al març un 3,4% enfront del mes anterior, després que al febrer registrés un augment del 2,1%, segons les dades de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Durant el primer trimestre, la producció va ser un 2,5% superior enfront dels tres mesos anteriors.

Com detallen, la indústria automotriu va fer una contribució particularment gran a la disminució de la producció al sector manufacturer. Després d'un augment del 6,9% al mes anterior, la producció de la fabricació de vehicles de motor i les seves peces va baixar un 6,5% al març.

Les caigudes de l'enginyeria mecànica (-3,4%) i de la construcció (-4,6%) també van incidir clarament en el resultat global.

Excloent del càlcul l'energia i la construcció, la producció industrial va caure un 3,3% al març en comparació amb el febrer. La producció de béns de capital va baixar un 4,4%, la de béns intermedis, un 3,5% i la de béns de consum, un 0,1%.

Fora de la indústria, la producció d'energia va ser un 0,8% superior a la del mes anterior, mentres que la producció de la construcció va baixar un 4,6%.

Enfront del març del 2022, la producció del sector manufacturer va ser un 1,8% més gran.

"Desafortunadament, la caiguda en la producció al final del primer trimestre deixa un romanent molt feble per al segon trimestre. Continuem confiant que la reducció de la inversió en fabricació i una correcció d'inventari afectaran la despesa de capital general al segon i tercer trimestre”, comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador