La producció industrial de la zona de l'euro es va reduir un 0,1% a l'abril, en comparació amb el mes de març, mentre que al conjunt de la Unió Europea (UE) va augmentar un 0,5%, enfront de la dada recollida el mes anterior. Així ho mostren les primeres estimacions donades a conèixer sobre la dada aquest dijous per l'oficina estadística europea (Eurostat), que recorda que el març la producció industrial va créixer un 0,5% a la zona de l'euro i es va mantenir estable a la UE.
Si s'atén la comparació interanual, a l'abril la producció industrial va disminuir un 3,0% a la zona de l'euro i un 2,0% a la UE, en relació amb les dades registrades al mateix mes del 2023.
A l'abril, enfront del març, la producció industrial de la zona de l'euro només va disminuir un 0,4% en el cas dels béns intermedis, augmentant en la resta de casos. Concretament, un 0,4% per a l'energia, un 0,7% per als béns de capital, un 0,3% per als béns de consum duradors i un 3,4% per als béns de consum no durador.
En el cas de la UE, la fotografia va ser semblant. I és que la producció industrial va disminuir un 0,2% als béns intermedis, però va augmentar un 0,3% per a l'energia, un 0,5% per als béns de capital, un 1,0% per als béns de consum duradors , i un 3,9% per als béns de consum no durador.
Segons Eurostat, per països, els majors augments mensuals es van registrar a Dinamarca (+10,4%), Grècia (+7,0%) i Polònia (+6,7%), mentre que els descensos més acusats es van produir a Luxemburg (-6,7%), Letònia (-4,9%) i Irlanda (-3,4%).
En comparació anual, la producció industrial va disminuir a la zona de l'euro en tots els components, excepte en béns de consum no durador, on va augmentar un 0,7%. S'ha reduït un 2,0% per als béns intermedis, un 1,1% en el cas de l'energia, un 5,3% per als béns de capital, i un 3,1% per als béns de consum duradors.
A la UE, a l'abril enfront del mateix mes del 2023, la producció industrial va disminuir un 1,8% per als béns intermedis, un 0,9% en el cas de l'energia, un 4,9% per als béns de capital, i un 2,1% per als béns de consum duradors. Només va augmentar un 2,9% per als béns de consum no durador.
Per països, els descensos anuals més importants es van registrar a Irlanda (-15,7%), Letònia (-7,8%) i Finlàndia (-6,8%), i els majors augments es van observar a Dinamarca (+17,4%), Grècia (+10,8%) i Eslovènia (+7,4%).