dl manufacturing industry factory production output generic pb
Sharecast / Janno Nivergall via Pixabay

La producció industrial d'Alemanya va repuntar un 0,3% l'abril en comparació amb el mes anterior, quan va caure un 2,1%, segons la informació provisional de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). Tot i això, la dada va augmentar menys del previst.

En termes interanuals, la producció es va situar a l'1,6% l'abril, enfront de l'1,2% registrat al març, també per sota del que s'esperava.

Dins la indústria manufacturera es poden observar desenvolupaments molt diferents per sectors. Així, la producció de la construcció (+2%) incideix positivament en el resultat global del mes d'abril després de caure el 2,9% al març. L'àrea de fabricació de productes farmacèutics (+6,4%) també va incidir positivament al resultat global.

D'altra banda, la fabricació de vehicles automotors (-0,8%) i l'enginyeria mecànica (-0,5%) van incidir negativament.

Excloent-ne la dada d'energia i construcció, la producció industrial va augmentar un 0,1% desestacionalitzat i de calendari l'abril en comparació amb el març. La producció de béns de consum va registrar un augment de producció de l'1,5%. Els béns d'equip descendeixen un 0,3% i els béns intermedis, un 0,2%. Fora de la indústria, l'abril la producció d'energia va ser un 1,5% inferior a la del mes anterior.

Per la seva banda, la producció en indústries intensives en energia va caure un 1,1% l'abril enfront del mes anterior. En comparació amb l'abril de l'any passat, la producció intensiva en energia va ser un 12,9% més baixa.

"La producció industrial va créixer més ràpid al primer trimestre del que s'estima inicialment, un 2,9%, però aquest acompliment no es repetirà al segon trimestre. El romanent, el canvi intertrimestral al segon trimestre si la producció no canvia el maig i el juny, ara és del -0,2% i les dades de l'enquesta suggereixen que els riscos a curt termini per als titulars de producció s'inclinen a la baixa”, comenten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador