ep planta de volkswagen en wolfsburg alemania
VOLKSWAGEN - Archivo

La producció industrial alemanya va caure més de l'esperat al setembre, la qual cosa apunta a una persistent feblesa en aquest sector de l'economia més gran d'Europa. Segons les dades publicades pel Ministeri d'Economia d'Alemanya aquest dijous, va caure un 0,6% en taxa mensual.

Les previsions apuntaven que el descens fos del 0,4%. Les fàbriques van produir menys béns d'equip, intermedis i de consum, segons van mostrar les xifres.

La producció industrial va baixar un 4,3% en taxa interanual, enfront de la caiguda del 3,9% registrada l'agost

Mentrestant, en taxa interanual, la producció industrial va baixar un 4,3%, enfront de la caiguda del 3,9% registrada l'agost.

D'altra banda, la xifra d'agost es va revisar a l'alça fins a un augment del 0,4%, en lloc de l'augment del 0,3% calculat inicialment.

"Un final lent per al tercer trimestre que se suma a l'evidència que l'economia probablement va caure en recessió", apunten els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Expliquen que la producció es va veure frenada per la debilitat dels béns de capital i intermedis al setembre, en caure un 1,5% i un 1,3% respectivament, però la producció de béns de consum també va baixar, un 0,3%. No obstant això, la producció d'energia i construcció es va recuperar, en revertir part de la debilitat a principis de trimestre.

Noticias relacionadas

contador