dax portada

La moral de l'inversor alemany millora el setembre i supera una mica les expectatives. L'índex Zew es col·loca en -11,4 després del -12,3 del mes anterior i enfront d'un consens de -15, xifra que suposa el millor resultat en tres mesos.

"Les perspectives econòmiques més favorables per a Alemanya coincideixen amb una visió molt més optimista sobre el desenvolupament dels mercats borsaris internacionals", ha assenyalat el president del Zew, Achim Wambach.

Tot i això, l'índex de situació actual cau a -79,4 des de -71,3 d'agost i enfront de les estimacions de -75. D'aquesta manera, l'indicador registra la seva pitjor dada en tres anys, des de l'agost del 2020, i baixa per cinquè mes consecutiu.

"Els experts dels mercats financers són encara més pessimistes sobre la situació econòmica actual a Alemanya que l'agost del 2023", afegeix Wambach.

Mentrestant, els analistes de Pantheon Macroeconomics consideren que l'índex de condicions actuals "va continuar la caiguda que registra des de l'abril, cosa que reflecteix condicions encara recessives en l'economia més gran de la zona euro. No obstant, l'índex general d'expectatives ZEW va pujar per segon mes consecutiu, cosa que suggereix que els enquestats d'aquesta enquesta esperen que la situació econòmica a Alemanya millori en els propers sis mesos”.

Esperen que el Producte Interior Brut (PIB) d'Alemanya caigui al tercer trimestre abans de recuperar-se al quart.

Per part seva, l'índex de la zona euro mostra que el sentiment econòmic empitjora al setembre fins a -8,9 des de -5,5 registrat a l'agost. Això representa el nivell més baix en dos mesos.

contador