ep dos mujeres cierran la persiana de su negocio
EUROPA PRESS

Més de la meitat dels petits comerciants van facturar a l'agost entre un 40% i un 60% menys que el 2019 i tres de cada quatre assenyalen que el seu volum de vendes s'ha reduït en el conjunt de l'estiu respecte al del mateix període de l'any passat, segons una enquesta realitzada per l'organització d'autònoms UPTA.

Assenyalen que només es deslliuren d'aquestes males dades els petits comerços d'alimentació, que van mostrar caigudes de la seva facturació inferiors al 10%.

A més, a causa de la incidència dels rebrots del coronavirus, més d'un de cada quatre comerciants es planteja tancar el negoci abans que acabi l'any, la qual cosa suposaria la desaparició d'uns 160.000 petits comerços.

Davant d'aquesta situació, UPTA ha demanat la posada en marxa, de manera imminent, de les taules de treball interministerials i l'establiment de mesures excepcionals, com la rebaixa de l'IVA a determinats subsectors, articular plans d'incentivació al consum, impulsar la digitalització del sector i millorar la formació i qualificació professional.

"El comerç ja travessava una greu crisi, aguditzada a més pel llarg confinament. Les vendes 'online' a les grans plataformes han crescut un 18%, la qual cosa demostra que els hàbits de consum estan canviant". "Si hi afegim el temor al contagi i la incertesa econòmica, estem creant la tempesta perfecta", ha advertit el president d'UPTA, Eduardo Abad.

Noticias relacionadas

contador