libra 630 inglaterra uk pound

La lliura perllonga el seu rebot aquest dimecres, després que es donés la volta cap al final de la sessió de dimarts i negués part de les pèrdues que el van portar a revisitar preus no vistos des del flaix crac d'octubre de 2016. La moneda britànica va patir una aguda caiguda fins a mínims de gairebé tres anys al voltant dels 1,1950 dòlars, però la derrota del primer ministre britànic, Boris Johnson, al Parlament i l'esperança que els diputats forçaran el govern a demanar una ampliació de la pròrroga del Brexit a Brussel·les han enfilat la cotització fins als 1,21 dòlars.

Diversos membres del Partit Conservador han votat aquest dimarts al costat dels diputats laboristes per frenar els seus plans d'un Brexit dur el proper 31 d'octubre. La cambra baixa britànica procedirà aquest dimecres a forçar el govern a sol·licitar una nova ampliació del termini del Brexit, mentre que al primer ministre no li queden altres opcions més enllà de la convocatòria d'eleccions anticipades. "El mercat esperava aquesta reacció del 'premier'", indica David Madden, analista de CMC Markets. Però amb una extensió de la finestra de temps per negociar i celebrar els comicis fins al gener sobre la taula, "els inversors digereixen la notícia d'una altra manera", comenta.

L'auge de la moneda també ha estat marcat per la garrotada del dòlar després de la feble dada del sector manufacturer nord-americà. L'activitat de les fàbriques del país es va contraure per primer cop en tres anys, segons dades de l'SMI, cosa que va portar el bitllet verd a caigudes enfront de la lliura, l'euro -que es canvia de mans en 1,0970 dòlars-, el ien i el dòlar australià. Els experts avisen que "l'esperança que la Reserva Federal (Fed) arribi al rescat s'ha incrementat". Els mercats donen per fet una retallada de 25 punts bàsics.

De tornada a la lliura, els analistes avisen que no s'han acabat els sobresalts ja que si Johnson aconsegueix avançar eleccions aquestes es convertiran en un referèndum de facto sobre el Brexit i la permanència del país a la Unió Europea (UE).

Noticias relacionadas

contador