ep javier milei el presidente de argentina
NACHO SÁNCHEZ - TÉLAM

La Cambra Nacional d'Apel·lacions del Treball d'Argentina va suspendre aquest dimecres temporalment la reforma laboral del decret de necessitat i urgència (DNU), signat pel president argentí, Javier Milei, el dia 20 de desembre passat per avançar en una àmplia desregulació de l'economia.

"No s'evidenciaria objectivament la necessitat d'adoptar tan nombroses mesures", argumenta en un passatge la sentència, que dona així la raó a la Confederació General del Treball (CGT), que va interposar mesures cautelars per paralitzar els efectes del DNU.

La decisió de la Cambra Nacional d'Apel·lacions del Treball bloqueja temporalment l'aplicació de més de 300 mesures destinades a la desregulació i l'austeritat al país. Les mesures proposades inclouen canvis per reduir la protecció de l'ocupació, augmentar el període de prova a vuit mesos o reduir les indemnitzacions per acomiadament.

El Govern, a través del Procurador General del Tresor, Rodolfo Barra, apel·larà la decisió de la Cambra del Treball. En un comunicat distribuït per la Casa Rosada i recollit per Clarín, es va informar que "la Procuració del Tresor de la Nació apel·larà la mesura cautelar de la Cambra del Treball que suspèn el capítol laboral del DNU dictat pel Govern, i demanarà la incompetència d'aquest fur".

"La decisió contradiu tots els errors dictats fins ara al país" sobre qüestions de competència i DNU, sosté el comunicat.

Segons el Govern, la decisió de la Cambra del Treball "desatén el criteri que van adoptar els altres tribunals del país, tant a la Ciutat com a l'interior".

La Cambra va suspendre el DNU malgrat que "el fiscal i un jutge del mateix tribunal en minoria van sostenir el contrari a la mesura cautelar", destaca el comunicat.

La CGT, per la seva banda, va celebrar aquest dimecres la decisió. "Aquesta decisió judicial posa un fre a la reforma laboral regressiva i contrària als treballadors i no tindrà vigència", va destacar la central obrera en un comunicat recollit pel diari Clarín.

Noticias relacionadas

contador