• El país ha augmentat un 61,8% la dada de l'acumulat de l'any
china chinese yuan renminbi

La inversió xinesa a l'exterior, sense tenir en compte el sector financer, ha estat de 13.890 milions de dòlars (12.326 milions d'euros) al juliol, la qual cosa ha suposat una caiguda del 9,5% respecte al juny, mes en què la xifra total va ser de 14.680 milions (13.025,5 milions d'euros), segons ha informat aquest dimecres el Ministeri de Comerç del país.

En l'acumulat de l'any la inversió del país asiàtic ha pujat un 61,8% interanual

No obstant això, en l'acumulat de l'any la inversió del país asiàtic ha pujat un 61,8% interanual, fins als 102.750 milions de dòlars (91.173 milions d'euros), segons EFE.

EXPORTADOR NET D'INVERSIÓ

Al seu torn, els sis primers mesos de l'any, l'ascens interanual va ser del 58,7%, consolidant el país com a exportador net d'inversió, ja que el capital que injecta a l'exterior és més gran que el que rep d'altres països en el seu territori.

No obstant això, alguns projectes d'inversió xinesa a l'exterior del país han ensopegat amb barreres polítiques els últims mesos, com pot ser la decisió britànica d'ajornar l'inici d'una central nuclear xinès-francesa a Hinkley Point o el rebuig per part d'Austràlia que dues firmes del país asiàtic adquirissin la meitat de la seva elèctrica Ausgrid.

contador