ep bandera de reino unido con el big ben de fondo
MICHAEL KAPPELER/DPA - Archivo

L'IPC del Regne Unit ha pujat fins a l'1% des del 0,6% de la lectura anterior, que era també la xifra esperada en aquesta ocasió. Una dada superior a l'esperada sol ser alcista per a la lliura i, un inferior, baixista per a la divisa britànica.

Des de Swissquote apunten que els preus del consumidor s'han revalorat "de manera inesperada" un 0,4% interanual el setè mes de l'any per sobre de les perspectives dels analistes.

"La ràpida i aguda pujada de la inflació ha rebaixat al seu torn les expectatives d'un Banc d'Anglaterra (BoE, per les seves sigles en anglès) que intentava impulsar la lliura per sobre dels 1,3260 en el seu aparellament amb el dòlar estatunidenc", argumenten des d'aquesta firma.

"La major part de la fortalesa de la lliura en la seva tendència alcista respecte al dòlar es deu precisament a la feblesa de la divisa estatunidenca i existeix el risc, cada vegada més gran, que el mercat es desacceleri després que la moneda dels EUA quedi inundada de posicions curtes", conclouen.

Noticias relacionadas

contador