La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar a l'abril en un 0,3%, quatre dècimes per sota de la registrada el mes de març, i el seu nivell més baix des d'agost de 2016, per l'impacte de la caiguda dels preus del petroli i de les mesures de confinament implementades per frenar la propagació de la pandèmia de Covid-19, segons ha informat Eurostat.
Al conjunt de la Unió Europea, els preus van registrar a l'abril una pujada interanual del 0,7%, mig punt per sota de l'increment d'un 1,2% observat al març.
En concret, els preus de l'energia van registrar a l'abril un descens del 9,7% després de caure un 4,5% al març, mentre que els aliments frescos es van encarir un 7,6%, respecte al 3,6% del mes anterior. Per part seva, el preu dels serveis va pujar a l'abril un 1,2%, una dècima menys que al març.
D'aquesta manera, sense tenir en compte l'impacte dels preus de l'energia, la taxa d'inflació interanual de la zona euro es va situar en un 1,4%, una dècima més que al març; si se n'exclou també l'evolució dels preus dels aliments frescos, l'alcohol i el tabac, es va moderar al 0,9% des de l'1% del mes anterior.
Entre els països que tenien dades disponibles, les menors taxes d'inflació interanual es van observar a Eslovènia (-1,3%), Xipre (-1,2%), Estònia i Grècia (tots dos -0,9%), mentre que les pujades de preus més significatives van correspondre a Txèquia (3,3%), Polònia (2,9%) i Hongria (2,5%).
En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar a l'abril en un -0,7%, la qual cosa amplia a un punt percentual el diferencial de preus favorable respecte de l'eurozona, enfront de les sis dècimes de març.