union europea bandera european flag

La taxa d'inflació interanual de la zona euro es va afeblir al setembre fins al -0,3%, una dècima per sota de la lectura del mes anterior, la qual cosa representa la major caiguda dels preus a la regió des d'abril de 2016, mentre que la inflació subjacent es va situar al mínim històric del 0,2%, després d'haver pujat un 0,4% a l'agost, segons les dades d'Eurostat.

La baixada dels preus a la zona euro el mes de setembre reflecteix una major caiguda de l'energia, amb una reculada interanual del 8,2% per sobre del 7,8% del mes anterior, així com un menor encariment dels serveis, amb una alça del 0,5%, dues dècimes menys que a l'agost, mentre que el preu dels aliments frescos va augmentar un 3,1%,enfront de la pujada del 2,3% del mes anterior.

D'aquesta manera, sense tenir en compte l'impacte de l'energia, els preus van pujar un 0,6% a la zona euro, una dècima menys que a l'agost, mentre que en excloure del càlcul l'energia, els aliments, l'alcohol i el tabac, la taxa d'inflació subjacent de la zona euro es va situar en el 0,2%, enfront del 0,4% del mes anterior, el seu nivell més baix de tota la sèrie històrica.

Entre els Dinou, les majors caigudes interanuals dels preus es van observar a Grècia (-2,3%), Xipre(-1,9%) i Estònia (-1,3%), mentre que les majors pujades es van registrar a Eslovàquia (1,5%) i els Països Baixos (1%).

En el cas d'Espanya, la taxa d'inflació harmonitzada es va situar al setembre en el -0,6%, en línia amb la dada del mes anterior, estrenyent així a tres dècimes el diferencial de preus favorable a l'economia espanyola.

Noticias relacionadas

contador