ep imagen de recurso de electricidad
GRANCEESS

L'índex de preus al consum (IPC) ha iniciat el 2022 a la baixa, situant-se al gener al 6%, segons l'indicador avançat publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A això ha contribuït principalment la caiguda al preu de l'electricitat.

Segons explica l'INE, aquest indicador proporciona un avenç de l'IPC que, en confirmar-se, suposaria un descens de cinc dècimes en la taxa anual, ja que al mes de desembre aquesta variació va ser del 6,5%.

En taxa mensual, l'IPC registra al gener una disminució del 0,5%, fet que implica trencar amb una ratxa de cinc mesos d'ascensos i la baixada més gran des del mes de juliol passat.

Per la seva banda, la taxa de variació anual estimada de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) augmenta tres dècimes, fins al 2,4%.

Quant a l'índex de preus al consum harmonitzat (IPCH), al gener la taxa de variació anual estimada se situa al 6,1%, cinc dècimes inferior a la registrada al mes anterior. La variació mensual estimada de l'IPCH és del –0,9%.

Noticias relacionadas

contador