L'Índex de Preus al Consum (IPC) del Regne Unit va augmentar al 2,1% el juliol, una dècima més que durant el mateix mes de l'any passat, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Oficina Nacional d'Estadística Britànica (ONS). Això suposa que se situa per sobre de l'objectiu marcat pel Banc Central d'Anglaterra (BoE), del 2%.
En taxa intermensual, la inflació del Regne Unit va augmentar al 2% enfront del creixement de l'1,9% de juny. Entre juny i juliol de 2019 va haver-hi grans contribucions a l'alça, com als sectors de joguines i serveis d'allotjament, de roba i calçat, i de serveis financers. Es van compensar les contribucions a la baixa provinents dels serveis de transport i, en menor mesura, dels combustibles domèstics, principalment l'electricitat i el gas.
L'opinió dels experts coincideix que el BoE no mourà fitxa abans de la data límit del Brexit del 31 d'octubre
Com expliquen des de Fidelity International, les dades de l'IPC reverteixen la tendència vista durant els últims mesos. La caiguda de la divisa britànica també és un factor, "ja que una lliura feble podria començar a aplicar una major pressió a l'alça sobre els preus durant els pròxims mesos". Amb algunes especulacions que el Banc d'Anglaterra reduirà les taxes d'interès per a finals d'any, "és important recordar que l'economia del Regne Unit està lluny d'estar fora de perill", afirmen.
L'opinió dels experts coincideix que el BoE no mourà fitxa abans de la data límit del Brexit del 31 d'octubre, "i el moviment més probable després d'això seria reduir els tipus". A principis d'agost, l'organisme va decidir mantenir els tipus d'interès al 0,75%.
No obstant això, els analistes de Phanteon Macroeconomics esperen que "la inflació caigui per sota de l'objectiu del 2% a finals d'aquest any, encara que serà impulsada per una nova caiguda en els preus de l'energia". Tot i això, creuen que "és probable que la inflació subjacent augmenti, enmig de les creixents pressions dels preus d'importació".