ep archivo   reino unido
TWITTER - Archivo

La inflació al Regne Unit es va mantenir estable a l'objectiu del 2% del Banc d'Anglaterra (BoE) al juny, segons mostren les dades que l'Oficina Nacional d'Estadístiques ha publicat aquest dimecres. La xifra va estar lleugerament per sobre de les previsions del consens (1,9%) i en línia amb la lectura prèvia del 2% del maig.

La inflació dels serveis, seguida de prop pel Banc d'Anglaterra a causa del seu pes dins de l'economia del Regne Unit i el reflex dels augments de preus generats internament, es va mantenir en 5,7% al juny.

La inflació subjacent, que exclou energia, aliments, alcohol i tabac, va ser del 3,5%, també igual al 3,5% registrat al maig.

Al juny, l'IPC intermensual del Regne Unit va ser del 0,1%, igual a la previsió i per sota del 0,3% registrat al maig.

Segons Michael Brown, analista sènior de Pepperstone, aquestes xifres d'inflació conegudes avui dimecres "probablement generaran preocupació entre els membres del Comitè de Política Monetària (MPC) del Banc d'Anglaterra, amb senyals continus que la inflació es manté resistent a la economia britànica".

Per segon mes consecutiu, la taxa general es va mantenir a l'objectiu del BoE del 2%, lleugerament per sobre de les previsions del consens, encara que en línia amb les pròpies previsions del banc central.

"No obstant, els detalls de la inflació mostren una falta contínua de progrés en l'eliminació de les pressions de preus persistents, amb l'IPC subjacent sense canvis a 3,5% interanual, mentre que l'IPC de serveis es va mantenir estable al 5,7%, i aquest últim és aproximadament 0,6 punts percentuals per sobre de les estimacions del BoE", explica l'expert.

"Naturalment, aquestes xifres generen dubtes sobre si l'MPC podrà dur a terme la primera reducció de tipus de 25 punts bàsics a la reunió d'agost, particularment després d'un discurs més agressiu del que s'esperava la setmana passada per part de l'Economista en cap, Pill, i davant dels pocs signes que la persistència de la inflació estigui disminuint, especialment atès que les pressions salarials segueixen sent relativament intenses, abans de les últimes dades de treball que es publicaran demà”.

Per Brown, és probable que es requereixi un progrés més gran en la desinflació per obrir la porta a una reducció de tipos, "el que ara sembla poc probable fins al setembre, com molt aviat", conclou.

Noticias relacionadas

contador