france bruxelles approuve un plan d aide a l investissement de 7 milliards d euros

La inflació anual de la zona euro continua estable a l'abril i en situar-se al 7,4%, estable en comparació amb març. A la Unió Europea (UE) s'eleva fins al 8,1%, enfront del 7,8% del març, segons les xifres publicades per Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària.

Un any abans, l'índex de preus del consum (IPC) era de l'1,6% a la zona euro i del 2% a la UE.

A l'abril, la contribució més gran a la taxa d'inflació interanual de la zona de l'euro va provenir de l'energia (3,7 punts percentuals més), després d'augmentar els preus un 37,5%, seguida dels serveis (+1,38 punts ), alimentació, alcohol i tabac (+1,35 punts) i béns industrials no energètics (+1,02 punts).

Per països les taxes anuals més baixes es van registrar a França, Malta (els dos 5,4%) i Finlàndia (5,8%), mentre que les taxes anuals més altes es van registrar a Estònia (19,1%), Lituània (16,6%) i Txèquia (13,2%). Respecte al març, la inflació anual va baixar en tres estats membres, es va mantenir-ne estable en dos i va augmentar-ne en 22.

Pel que fa a la inflació subjacent, que exclou l'efecte dels preus de l'energia i els aliments frescos, ja que són els més volàtils, va pujar al 3,9% a l'abril, per sobre del 3,2% registrat al mes anterior.

Noticias relacionadas

contador