La inflació de la zona de l'euro va pujar al maig dues dècimes, fins al 2,6%, mentre que la taxa subjacent, la que exclou l'impacte de l'energia i els aliments, també es va elevar dues dècimes, al 2,9%, segons els dades publicades per Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea (UE).
Això suposa que l'Índex de Preus de Consum (IPC) registra el seu primer augment des del desembre de l'any passat, col·locant-se al nivell més alt des del mes de febrer passat.
Per components, el cost dels aliments frescos es va accelerar sis dècimes i va pujar un 1,8% i el preu de l'energia va créixer un 0,3% després d'abaratir-se un 0,6% a l'abril. Mentrestant, els béns energètics no industrials es van moderar dues dècimes en encarir-se un 0,7% al maig.
A més, el preu dels serveis va assolir el seu nivell més alt des de l'octubre del 2023 en registrar un avanç del 4,1%, enfront del 3,7% d'abril.
A tota la UE, la taxa d'inflació general va ser del 2,7% al maig, enfront del 2,6% a l'abril.
Per països, les taxes anuals més baixes van tenir lloc a Letònia (0%), Finlàndia (0,4%) i Itàlia (0,8%). Per contra, les taxes més altes es van donar a Romania (5,8%), Bèlgica (4,9%) i Croàcia (4,3%).