faible-hausse-des-prix-a-la-consommation-en-aout

La inflació de la zona de l'euro va pujar al juliol una dècima, fins al 2,6%, segons les dades confirmades per Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea (UE).

La contribució més gran a la taxa d'inflació anual de la zona euro va provenir dels serveis (1,82 punts percentuals), seguits dels aliments, alcohol i tabac (0,45 punts percentuals), els béns industrials no energètics (0,19 punts percentuals) i l'energia (0,12 punts percentuals).

Així, els serveis van pujar el 4% al juliol, el cost de l'energia es va encarir un 1,2% i el preu dels aliments frescos va augmentar un 1%. A més, els béns energètics no industrials van pujar un 0,7%.

Descomptant-ne l'impacte de l'energia, els aliments i el tabac i l'alcohol, la taxa d'inflació subjacent es va mantenir al 2,9% per tercer mes consecutiu.

Al conjunt de la UE, l'Índex de Preus de Consum (IPC) va repuntar dues dècimes, fins al 2,8%.

Per països, en comparació amb el mes anterior, la inflació anual en va disminuir en nou Estats membres, se'n va mantenir estable en quatre i en va augmentar en 14. Les taxes anuals més baixes es van registrar a Finlàndia (0,5%), Letònia (0,8%) i Dinamarca (1%). Per contra, les més altes es van donar a Romania (5,8%), Bèlgica (5,4%) i Hongria (4,1%).

contador