bolsillo euros
PIXABAY

La inflació de la zona de l'euro es va relaxar a l'agost. L'Índex de Preus de Consum es va situar quatre dècimes per sota, al 2,2%, fet que suposa, a més, el nivell més baix des del juliol del 2021, segons l'estimació publicada per Eurostat, l'oficina d'estadística de la Unió Europea (UE).

Per components, els serveis registren la taxa anual més alta, amb un encariment del 4,2%, enfront del 4% del juliol. Per darrere es col·loquen els aliments, alcohol i tabac, que pugen un 2,4%, enfront del 2,3% del mes anterior, i els béns industrials no energètics, que moderen la pujada al 0,4% des del 0,7%.

Per contra, el cost de l'energia es va abaratir un 3% després de la baixada de l'1,2% que va registrar al juliol.

Entre els països, Bèlgica (4,5%), Estònia (3,4%) i els Països Baixos (3,3%) van tenir les taxes d'inflació anual més altes de la zona de l'euro. Mentrestant, les menors pujades de preus es van produir a Lituània (0,7%), Letònia (0,9%) i Eslovènia, Finlàndia i Irlanda (totes 1,1%).

Pel que fa a la inflació subjacent, aquella que exclou l'impacte de l'energia així com dels aliments, el tabac i l'alcohol, la taxa es modera una dècima, fins al 2,8%.

Noticias relacionadas

contador