un rayon de supermarche en allemagne

La inflació d'Alemanya es va relaxar al març tres dècimes, fins al 2,2%, fet que suposa el valor més baix des de l'abril del 2021 i la quarta caiguda consecutiva, segons les dades preliminars de Destatis, l'Oficina Federal d'Estadística. Per part seva, la taxa d'inflació subjacent baixa una dècima, fins al 3,3%.

Per components, els preus de l'energia van ser un 2,7% més baixos el març del 2024 que al mateix mes de l'any anterior, després d'abaratir-se el 2,4% al febrer. Mentrestant, els preus dels aliments es van situar un 0,7% per sota dels preus del mateix mes de l'any anterior, cosa que no passava des del febrer del 2015, després de la pujada del 0,9% al mes anterior.

Els serveis es van encarir tres dècimes, fins al 3,7%, i els béns van elevar el preu un 1% vuit dècimes menys.

"Fins a cert punt, la caiguda actual de la inflació general podria marcar la segona etapa d'una tendència desinflacionària més perllongada a Alemanya", assenyalen els analistes d'ING. De cara al futur, creuen que la inflació general a Alemanya podria caure al 2% al mes que ve, abans de recuperar-se lleugerament als mesos següents.

"En general, l'evolució de la inflació estarà determinada en gran mesura per una demanda més feble, però també per efectes de base menys favorables, friccions a la cadena de subministrament com a resultat de les tensions al mar Roig, així com intervencions governamentals i mesures d'austeritat". Segons la seva opinió, la inflació oscil·larà dins del rang més ampli d'entre el 2% i el 3% en lloc de continuar en línia recta fins al 2% o menys.

Noticias relacionadas

contador