un rayon de supermarche en allemagne

La inflació d'Alemanya es modera quatre dècimes a l'agost, fins a l'1,9%, fet que suposa la taxa més baixa en més de tres anys, ja que se situa al nivell més baix des del març del 2021, segons les dades preliminars publicades per Destatis, l'oficina d'estadística federal.

En detall, el cost de l'energia es va abaratir el 5,1%, molt més que la rebaixa de l'1,7% registrada al juliol. Mentrestant, els aliments es van encarir un 1,5%, dues dècimes més que al mes previ. Per la seva banda, la inflació dels serveis es va mantenir al 3,9%.

"La inflació alemanya va caure per sota del 2% per primera vegada des del març del 2021, cosa que obre la porta a una retallada de taxes a la reunió del setembre del Banc Central Europeu (BCE)", destaquen els analistes d'ING.

Comenten que la caiguda "es deu a la baixada dels preus de l'energia i als efectes de base favorables, així com al descens dels preus dels béns".

Per part seva, la taxa d'inflació subjacent, és a dir, excloent-ne els aliments i l'energia, baixa una dècima, fins al 2,8%.

"A primera vista, aquest informe sobre la inflació és una gran notícia per al BCE, ja que finalment mostra els primers signes d'una tendència desinflacionària més àmplia, que va més enllà dels preus de l'energia. Alhora, però, és massa aviat per donar el vistiplau a la inflació tant a Alemanya com a tota la zona de l'euro", afegeixen.

En general, continuen esperant que la inflació es mantingui dins del rang més ampli entre el 2% i el 3% en lloc de romandre al 2% actual.

Noticias relacionadas

contador