ep archivo   aldi aumento la compra de productos a proveedores nacionales en mas de un 10 en 2022
ALDI - Archivo

Els preus es van relaxar el juliol a Alemanya. La inflació general va baixar dues dècimes, fins al 6,2%, mentre que la taxa subjacent va baixar tres dècimes, fins a situar-se el setè mes de l'any al 5,5%, segons les dades confirmades per Destatis, l'oficina d'estadística federal.

"La taxa d'inflació s'ha debilitat una mica, però es manté a un nivell alt. L'evolució dels preus dels aliments en particular impulsa encara més la inflació. A més, els preus de l'energia van augmentar una mica més que en els dos mesos anteriors", expliquen.

Els preus dels productes energètics van ser del 5,7% superiors als del mateix mes de l'any anterior. Tot i això, els aliments continuen sent el principal impulsor de preus. El juliol, van augmentar un 11% i gairebé tots els grups d'aliments van continuar sent més cars que un any abans.

Els preus dels béns en conjunt van augmentar un 7% el juliol. Els béns de consum no durador van augmentar de manera especialment acusada, amb un 8,6%, a causa principalment de la pujada dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques (10,9%). Els preus dels béns duradors van pujar el 4,5%.

Per part seva, els preus del conjunt dels serveis van ser un 5,2% superiors als del mateix mes de l'any anterior.

"Els efectes de base suggereixen que la inflació en alguns components energètics, principalment els derivats del petroli, tornarà a augmentar l'agost, abans de caure amb força al setembre i l'octubre", assenyalen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Preveuen que la inflació es mantindrà elevada l'agost, "abans de començar una forta caiguda al setembre, que hauria de continuar durant la major part de la primera meitat del proper any". En general, veuen que tant la inflació general com la subjacent a Alemanya "disminuiran significativament durant els propers sis mesos en línia amb el nostre pronòstic per a la zona de l'euro en el seu conjunt".

Noticias relacionadas

contador