ep cajas de tomates en un mercado de la comunidad de madrid a 12 de junio de 2024 en madrid espana
Marta Fernández Jara - Europa Press

La inflació continua relaxant-se i, al juliol, cau sis dècimes, de manera que l'Índex de Preus de Consum (IPbC) se situa al 2,8%, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La moderació es deu, principalment, a les baixades de preus de l'electricitat i els aliments.

D'aquesta manera, la inflació encadena dos mesos consecutius de descensos i es col·loca al nivell més baix des del mes de febrer passat.

Com expliquen des d'Estadística, l'evolució de la inflació al setè mes de l'any es deu al descens dels preus de l'electricitat, més gran que l'any passat, i a la baixada dels preus d'alimentació, enfront de la pujada del juliol del 2023.

També, encara que en menor mesura, és perquè els preus d'oci i cultura pugen, però menys que al mateix mes de l'any anterior.

Per part seva, la inflació subjacent, és a dir, l'índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics, disminueix dues dècimes, fins al 2,8%.

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) situa la taxa interanual en el 2,9% al juliol, set dècimes per sota de la registrada al mes anterior.

Les dades definitives de l'IPC del juliol seran publicades per l'INE el proper 13 d'agost.

Noticias relacionadas

contador