cesta de la compra de los espaolesb

La inflació va tornar a moderar-se a l'agost, quan l'Índex de Preus de Consum (IPC) va baixar sis dècimes i va situar la taxa interanual al 2,2%, xifra que suposa el nivell més baix en més d'un any, concretament des del juny del 2023, segons les dades avançades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta evolució es deu, principalment, al descens dels preus dels carburants, enfront de la pujada d'agost de l'any anterior. També, encara que en menor mesura, a la disminució dels preus d'alimentació i begudes no alcohòliques, que baixen més que al mateix mes del 2023.

El ministre d'Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo, ha destacat que "continuem en aquest procés de moderació dels preus cap a l'objectiu del 2% del Banc Central Europeu (BCE)".

Com afegeix, "aquestes bones dades reflecteixen que són eficaces les mesures de política econòmica del Govern, perquè permeten compatibilitzar una de les taxes de creixement més grans de la zona euro amb aquesta progressiva moderació dels preus i la recuperació del poder adquisitiu de les llars".

Per part seva, la taxa d'inflació subjacent, és a dir, l'índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics, disminueix a l'agost una dècima, fins al 2,7%.

D'altra banda, l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa al 2,4%, cinc dècimes per sota de la taxa registrada el mes anterior.

Noticias relacionadas

contador