ep archivo   la ministra de inclusion seguridad social y migraciones elma saiz durante la comision
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

El Fons de Reserva de la Seguretat Social, l'anomenada guardiola de les pensions, ha tancat el maig al nivell més alt des del 2018 en arribar als 7.022 milions d'euros, segons les dades aportades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Aquest fons va acabar el 2023 amb 5.578 milions d'euros, de manera que, des del començament d'aquest any, ha rebut aportacions per un valor de 1.373 milions d'euros, gràcies al Mecanisme d'Equitat Intergeneracional (MEI), que va entrar en vigor el 2023.

Així s'ha constatat a la darrera reunió de la Comissió de Seguiment, que presideix el secretari d'Estat de la Seguretat Social i Pensions, Borja Suárez. A més, hi van ser presents per part del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, el director general de la TGSS, Andrés Harto, i la interventora general, Sonia Pérez-Urría.

Aquesta comissió també està formada per representants del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa i del Ministeri d'Hisenda, així com de les organitzacions empresarials (CEOE i Cepime) i de les sindicals (UGT, CCOO, CIG i USO).

Noticias relacionadas

contador