ep jerome powell president de la fed
-/Federal Reserve /dpa - Archivo

La Reserva Federal dels Estats Units (Fed) ha anunciat una flexibilització dels termes del seu programa de préstecs "Main Street", reduint la suma mínima del préstec de 500.000 a 250.000 dòlars. Així mateix, ha ampliat el termini de quatre a cinc anys per encoratjar a més empreses i bancs a participar-hi.

Així mateix, el banc central ha augmentat el màxim que es pot manllevar. Aquesta xifra ara variarà segons la companyia, però podria ser de fins a 300 milions, enlloc dels 200 milions de dòlars anteriors. El programa és part dels esforços de la Fed perquè la liquiditat flueixi cap a les petites i mitjanes empreses afectades durant la recessió causada pel coronavirus.

El president de la Fed, Jerome Powell, va dir recentment que al programa només li faltaven "dies" per fel seu primer préstec, i va dir que el banc central estava renovant les disposicions basades en els comentaris rebuts de milers de fonts.

Fer costat a les petites i mitjanes empreses perquè estiguin llestes per reobrir i tornar a contractar treballadors ajudarà a fomentar una recuperació econòmica de base àmplia", va dir Powell a l'anunci del dilluns. "Estic segur que els canvis que estem fent milloraran la capacitat del Programa de préstecs Main Street per donar suport a l'ocupació durant aquest període difícil". Els prestadors ara assumiran només el 5% dels préstecs, i la Fed es quedarà amb la resta.

El programa és part de prop d'una dotzena de mesures que el banc central ha pres per impulsar els préstecs i la liquiditat durant la crisi del coronavirus. Powell ha emfatitzat repetidament que la Reserva Federal té poders de "préstec però no despesa". Main Street i d'altres programes similars tenen el suport dels diners del Tresor, que la Fed pot aprofitar. En aquest cas, el Tresor està proporcionant $ 75 mil milions en capital que pot usar-se per a $ 600 mil milions en préstecs.

Noticias relacionadas

contador