ep bandera china ondeando en la plaza de tiananmen de pekin
Stephen Shaver - Archivo

Després que l'índex de l'activitat manufacturera oficial del Govern xinès per al mes de març deixés molt bones sensacions i situés la indústria del país asiàtic en el terreny de l'expansió, l'enquesta privada d'aquest sector que elabora Markit també ha batut expectatives. L'índex de gestors de compres de manufactures de Caixin / Markit per al mes passat va ser de 50,1 comparat amb els 40,3 del mes anterior, cosa que indica una lleu expansió del sector fabril.

Així, aquest indicador va registrar el mes passat un fort rebot després de l'enfonsament fins a mínims històrics experimentat el mes de febrer a mesura que Pequín ha relaxat les mesures de contenció del coronavirus, permetent la reobertura de fàbriques i el retorn a la feina dels treballadors xinesos.

Malgrat aquesta substancial millora del nivell d'activitat, l'enquesta elaborada per la consultora Caixin en col·laboració amb IHS Markit mostra la fragilitat de les condicions de la demanda, amb la segona baixada mensual consecutiva al març de les noves comandes, després que nombroses empreses hagin cancel·lat o ajornat els seus encàrrecs a conseqüència de la pandèmia.

En aquest sentit, la nova càrrega de treball de les fàbriques xineses dirigida al mercat exportador va registrar al març una significativa deterioració a conseqüència de l'impacte de la propagació del coronavirus a tot el món i de les mesures de contenció implementades pels diferents governs.

Així, les dades d'ocupació al sector manufacturer van confirmar al març una nova retallada de les plantilles com a resultat dels esforços de les empreses per reduir costos.

"El sector manufacturer va estar sota una doble pressió al març: D'una banda, la represa de l'activitat va ser insuficient i, d'altra banda, l'empitjorament de la demanda exterior i la feblesa del consum domèstic van limitar-ne encara més la recuperació", va assenyalar Zhengsheng Zhong, president i economista cap de CEBM Group.

Segons les dades de l'Oficina Nacional d'Estadística de la Xina, publicades aquest dimarts, el PMI manufacturer del gegant asiàtic va registrar al març un fort rebot, pujant fins als 52 punts, enfront dels 35,7 del mes anterior, mentre que en el sector no manufacturer va arribar a 52,3 punts, comparat amb els 29,6 de febrer, elevant així l'índex PMI compost fins al 53% des d'un 28,9%.

Noticias relacionadas

contador