ep mas de 5000 empresas se adhieren a eactivate
#EACTÍVATE

La creació d'empreses va registrar un creixement del 12% al setembre, fins a les 6.028 constitucions, segons les dades difoses aquest dimarts per Iberinform. No obstant això, les dissolucions es van disparar un 43%, fins a un total de 2.136. En tots dos casos s'ha donat un increment per primera vegada des de la declaració de l'estat d'alarma.

En el que portem d'any, les dissolucions mostren una disminució del 15%, a causa de la hibernació de l'economia espanyola durant diversos mesos del primer semestre.

Madrid (26% del total de casos) i Catalunya (21%) són les comunitats autònomes on més dissolucions es declaren. Els segueixen Andalusia (11%) i Comunitat Valenciana (11%). Per sectors, predominen les dissolucions de companyies dedicades a serveis (44% del total), seguides per empreses de construcció (21%) i indústria (8%).

Respecte a les empreses creades, en el conjunt de l'any es registra una reducció del 21%. El nombre més significatiu de constitucions es va registrar a Madrid (23% del total de casos), seguida de Catalunya (19%) i Andalusia (17%).

En el cas de les constitucions, respecte al sector d'activitat de les empreses constituïdes, serveis suposa el 51% del total seguit de construcció (25%) i indústria (6%).

Noticias relacionadas

contador