L'optimisme dels empresaris alemanys continua desapareixent. L'índex de confiança IFO va reduir la seva puntuació al juny fins a les 101,8 unitats des de les 102,3 que va marcar al maig. Els enquestats van argumentar un menor nivell de satisfacció sobre la situació actual dels seus negocis, mentre que les seves expectatives per al futur continuen sent positives.
L'índex industrial de confiança va reduir la seva puntuació fruit de la pitjor situació del sector, però els empresaris es van mostrar optimistes que els seus negocis tornin a la normalitat en el futur, amb molts d'ells aclarint la seva intenció d'augmentar la producció durant els pròxims mesos.
La puntuació del sector serveis també va ser corregida al juny. Els enquestats van mostrar pitjors referències de la situació actual del sector, encara que aquesta va continuar a nivells alts. També van reduir tímidament les seves expectatives per al futur.
El comerç va llastar amb força la puntuació de l'índex general. Les companyies van revisar a la baixa tant la seva opinió sobre la situació comercial actual d'Alemanya, així com es van mostrar més negatives pel que fa a la situació del futur, escenari no observat des de febrer de 2015. El resultat del comerç minorista es va veure especialment afectat.
Finalment, els empresaris dedicats a la construcció també es van mostrar més negatius pel que fa a la situació actual dels seus negocis. No obstant això, les seves previsions sobre el futur van seguir sent àmpliament positives.
"Després de mesos de lectures decebedores, la publicació de juny pot enviar senyals d'estabilització malgrat caure de nou. La correcció del sector manufacturer va ser tímida malgrat l'horrible resultat que van llançar els PMI del sisè mes de l'any per a les fàbriques. Per la seva banda, les renovades caigudes del comerç i del sector serveis mostren una imatge menys optimista sobre la demanda interna, que contrasta frontalment amb l'augment dels serveis alemanys que va mostrar el resultat dels PMI de juny", expliquen els analistes d'Oxford Economics.