inversorcara

Els inversors han expressat la seva preocupació amb una caiguda de l'indicador de confiança de la situació actual de 8,3 punts, fins als -3 punts. Per contra, l'indicador de les expectatives va millorar en 4,3 punts, fins a una lectura de -16,6 punts, segons l'indicador elaborat per l'institut d'investigacions econòmiques ZEW.

Per la seva banda, la confiança dels inversors alemanys ha repuntat al mes de febrer, les expectatives de la qual s'han situat als -13,4 punts, enfront dels -15 registrats al mes de gener. Tot i la millora durant el segon mes de 2019, la dada de confiança dels inversors alemanys es manté en terreny negatiu des d'abril de 2018 i molt per sota de la mitjana històrica de 22,4 punts.

La dada de confiança dels inversors alemanys es manté en terreny negatiu des d'abril de 2018 i molt per sota de la mitjana històrica

En el cas de la valoració de la conjuntura de l'economia alemanya, l'índex ZEW ha registrat el febrer una baixada de 12,6 punts i es va situar als 15 punts.

"En aquest moment, no esperem una ràpida recuperació de l'alentida economia alemanya", ha assegurat Achim Wambach, president del ZEW, que ha afegit que la situació al país ha estat "feble" especialment pel sector manufacturer.

"Les xifres de la producció industrial han baixat un altre cop, mentre que les noves comandes estan estancats i el comerç internacional no proporciona nous impulsos", ha apuntat Wambach.

contador