angela merkel portada
Bolsamanía

La confiança dels inversors a Alemanya es va deteriorar per tercer mes consecutiu a l'agost a causa dels temors que l'augment de les infeccions de Covid-19 pugui frenar la recuperació a la major economia d'Europa, segons mostren les dades publicades aquest dimarts de l'institut d'investigació econòmica ZEW.

Així, l'enquesta sobre el sentiment econòmic dels inversors va caure a 40,4 des dels 63,3 punts del mes anterior. Per la seva banda, l'indicador ZEW sobre les condicions actuals va pujar a 29,3 des de 21,9 al juliol.

"Això apunta a riscos creixents per a l'economia alemanya, com una possible quarta onada de Covid-19 a partir de la tardor o una desacceleració del creixement a la Xina", ha dit el president de ZEW, Achim Wambach, en un comunicat, afegint que "la clara millora en l'avaluació de la situació econòmica, que ha estat en curs durant mesos, mostra que les expectatives també s'estan debilitant a causa del major creixement ja aconseguit".

Els analistes assenyalen que "és possible que això es degui als temors que les variants noves i resistents a les vacunes provoquen el retorn de les restriccions, però, per ser clars, el creixement havia d'alentir-se en algun moment". És el que opinen des de Pantheon Macroeconomics. "Qualsevol que sigui l'impulsor, la caiguda de les expectatives representa un canvi important per als mercats que han descomptat una recuperació accelerada des de finals de 2020. Aquest és encara més el cas a la llum de la imminent eliminació de l'estímul d'emergència per part dels bancs centrals a mesura que les economies es recuperen de les seves Covid-pèrdues durant la producció", afirmen.

Encara que reconeixen que "les expectatives dels inversors no sempre són un indicador fiable per a les enquestes econòmiques", sí que avisen que "aquest no és un panorama agradable".

Noticias relacionadas

contador