dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

L'índex de confiança del consumidor dels Estats Units, que elabora la Conference Board, ha millorat a l'agost, fins a 103,3 punts des dels 101,9 registrats al juliol. L'indicador ha millorat les estimacions del consens, que esperava que s'ubiqués a 100,9 unitats.

Dana M. Peterson, economista en cap de la Conference Board, destaca que "la confiança general va augmentar, però els consumidors van mostrar més preocupació pel mercat laboral".

"Els consumidors van continuar expressant sentiments oposats a l'agost. En comparació amb juliol, es van mostrar més positius sobre les condicions empresarials, tant actuals com futures, però també més preocupats pel mercat laboral. Les avaluacions dels consumidors sobre la situació laboral actual, si bé seguien sent positives, es van continuar afeblint, i les avaluacions del mercat laboral en el futur van ser més pessimistes", detalla.

L'índex de situació actual, basat en la valoració dels consumidors de les condicions actuals del mercat laboral i empresarial, ha millorat a l'agost els 134,4 punts des de 133,1.

Per la seva banda, l'índex d'expectatives, basat en les perspectives a curt termini dels consumidors sobre les condicions dels ingressos, l'activitat empresarial i el mercat de treball, va augmentar al vuitè mes de l'any fins a 82,5 punts enfront dels 81,1 de juliol. Així, l'indicador es manté per segon mes consecutiu per sobre del nivell dels 80 punts, que sol ser senyal de recessió.

"Els consumidors probablement es van sentir desconcertats per l'agitació del mercat financer a principis d'agost, ja que es van mostrar menys optimistes sobre el mercat de valors. A l'agost, el 46,9% dels consumidors esperaven que els preus de les accions augmentessin durant el proper any (enfront del 50,6% al juliol), mentre que el 27,2% n'esperava una disminució (enfront del 23,1%)”, conclou Peterson.

contador