ep 38 deconsumidores realizancompras diariastiendasconveniencia perogeneran confianza
EUROPA PRESS

La confiança del consumidor de la zona euro millora al febrer fins a registrar el millor resultat en un any. En concret, l'indicador es col·loca als -19, pujant des dels -20,9 de gener, un nivell que no es veia des del febrer del 2022.

"La perspectiva dels consumidors per a l'economia i la seva situació financera personal van millorar i els temors de desocupació van disminuir. Tot i així, és probable que el consum de consum caigui aquest trimestre", destaquen els analistes de Pantheon Macroeconomics.

La Comissió Europea també ha publicat l'indicador de sentiment econòmic (ESI), que al febrer va caure als 99,7 punts, des dels 99,8 de gener, en contra de les previsions del mercat, que apuntaven a una pujada fins als 101 punts.

El descens va ser provocat pel deteriorament del sentiment tant als serveis com a la indústria, mentre que, per contra, la confiança minorista, la confiança del consumidor i la confiança en la indústria de la construcció van millorar.

Entre les economies més grans de la Unió Europea (UE), l'ESI va disminuir a Espanya (-2) i França (-1,5), mentre que va augmentar als Països Baixos (+2,9) i es va mantenir més o menys estable a Alemanya (+0,1), Itàlia (0) i Polònia (-0,2).

contador