la porte de brandebourg a berlin en allemagne

La confiança del consumidor a Alemanya pateix un altre revés i s'enfonsa encara més de cara al setembre. Segons els resultats de l'índex de Gfk, el clima del consumidor cau 3,4 punts en comparació del mes anterior, fins a -22 punts, afectat principalment per la caiguda de les expectatives d'ingressos.

"L'eufòria dels consumidors alemanys provocada per l'Eurocopa de futbol sembla que ha estat només un breu esclat i s'ha dissipat al final del torneig. A més, les notícies negatives sobre la seguretat laboral fan que els consumidors siguin més pessimistes i sembla poc probable que es produeixi una recuperació ràpida de la confiança", explica Rolf Buerkl, expert en consum de l'Institut de Decisions de Mercat de Nuremberg (NIM).

Com afegeix, "el lleuger augment de la taxa d'atur, l'augment de les insolvències d'empreses i els plans de reducció de personal a diverses empreses alemanyes fan que els treballadors es preocupin pels seus llocs de treball. Per això, les esperances d'una recuperació econòmica estable i sostenible s'han de continuar posposant”.

En concret, les llars alemanyes veuen la seva situació financera per als propers 12 mesos menys positiva que fa un mes. Així ho mostra l'indicador d'expectatives d'ingressos, que perd 16,2 punts i cau a 3,5 punts. L'últim cop que les expectatives d'ingressos van caure més bruscament en un mes va ser el setembre del 2022.

A més, la disposició a comprar és afectada per la caiguda significativa de les expectatives d'ingressos. L'indicador baixa 2,5 punts, fins a situar-se en -10,9.

Pel que fa a les expectatives econòmiques, l'indicador ha baixat 7,8 punts i se situa a 2 punts. Com expliquen, l'afebliment de l'economia, els plans de reducció de llocs de treball a la indústria alemanya, l'augment de les xifres d'insolvència i el risc de recessió creixent inquieten els consumidors i augmenten el pessimisme econòmic per als propers 12 mesos.

Noticias relacionadas

contador