cb euro down 3

La confiança econòmica de la zona euro s'ha situat al mes de febrer al seu nivell més baix des de novembre de 2016, segons assenyala l'Indicador de Sentiment Econòmic (ESI), elaborat per la Comissió Europea, que ha baixat el febrer fins als 106,1 punt des dels 106,3 del mes anterior, amb Espanya com a única de les quatre grans economies de la regió on no s'ha registrat un deteriorament.

En el cas de l'economia espanyola, l'indicador ha mantingut el febrer als 104,4 punts de la seva lectura del mes anterior, mentre que a Itàlia la dada va baixar 1,6 punts, fins als 101,2 punts, en mínims des de setembre de 2016 , i a França va retrocedir 0,9 punts, fins als 100,5, un nivell semblant al del passat mes de desembre.

El febrer ha millorat a Espanya la lectura de confiança dels consumidors, així com al sector serveis

Per la seva banda, l'indicador d'Alemanya ha registrat el febrer una baixada d'una dècima i es va situar als 108,4 punts, el seu pitjor resultat des de febrer de 2017.

En concret, el febrer ha millorat a Espanya la lectura de confiança dels consumidors (5,4 punts), així com al sector serveis (18,4), mentre ha empitjorat en el cas de la construcció (-7,2) , la indústria (-5,2) i el comerç minorista (5,9).

D'altra banda, la dada de confiança corresponent al conjunt de la Unió Europea (UE) ha baixat el febrer fins als 105,3 punts des dels 106,2 de gener, la dada més baixa des de setembre de 2016.

Els analistes de Pantheon Macroeconomics creuen que el titular és "relativament optimista, almenys en comparació amb el declivi més o menys implacable dels informes anteriors".

Noticias relacionadas

contador