sidney australia

La Borsa de Sindey ha registrat en la matinada d'aquest dimecres les majors alces del mercat asiàtic, amb un repunt del 1,25% en l'índex S&P/ASX 200. Els inversors s'han llançat a comprar després que el Govern australià hagi anunciat que es bolcarà en un pla de recuperació per a afrontar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de Covid-19.

"Havent brindat el suport inicial a la crisi per a esmorteir el cop en l'economia, les ocupacions i les famílies treballadores, el que estem fent ara és invertir en la fortalesa de la nostra recuperació econòmica en el futur". Amb aquestes paraules ho ha comunicat el ministre de Finances australià, Mathias Cormann, en una entrevista a la CNBC.

Just un dia abans, l'Executiu encapçalat per Scott Morrison va presentar uns pressupostos en els quals incloïa retallades d'impostos per valor de milers de milions de dòlars per a les persones d'ingressos mitjans, programes per a crear i impulsar l'ocupació, així com incentius fiscals temporals perquè les empreses comencin a invertir novament.

Amb aquestes mesures, es preveu que el dèficit aconsegueixi l'11% del PIB per a finals de l'any fiscal. "Sí, és un dèficit considerable en el context australià, però entrem en aquesta crisi amb una posició fiscal comparativament més forta", ha remarcat Cormann. També ha volgut destacar que, fins i tot després que s'anunciessin les mesures de suport fiscal, el deute d'Austràlia en comparació amb el PIB continua sent substancialment més baixa que en altres economies avançades.

"Som una economia comercial, oberta i competitiva a nivell internacional i estem brindant incentius a través del sistema tributari d'una manera que té un límit de temps per a realment desencadenar que les empreses portin endavant qualsevol decisió d'inversió", ha justificat el ministre en ser preguntat per si les companyies del país donaran el vistiplau a aquest pla.

Respecte a l'ocupació, Austràlia posarà sobre la taula 4.000 milions de dòlars durant tres anys per a accelerar el seu creixement. A més, el govern pagarà a les empreses fins a 200 dòlars a la setmana si contracten joves australians, les perspectives laborals dels quals s'han vist afectades per la recessió.

Noticias relacionadas

contador