• Per al segon trimestre de l'any les entitats financeres no anticipen cap variació
cbcreditoeuro1 short1

La banca espanyola s'ha relaxat lleugerament els criteris de concessió de préstecs a les llars al primer trimestre de 2018, segons l'Enquesta de Préstecs Bancaris publicada aquest dimarts pel Banc d'Espanya. El finançament de les empreses, es va mantenir sense canvis durant els tres primers mesos de l'any.

Per al segon trimestre de l'any, les entitats financeres espanyoles enquestades no anticipen cap variació en els criteris per a la concessió de crèdits en cap de les seves modalitats. Pel que fa a la demanda, les companyies preveuen que les peticions de fons augmentaran en totes les modalitats de préstecs.

Les companyies preveuen que les peticions de fons augmentin en totes les modalitats de préstecs

Pel que fa a la compra d'actius del BCE, les entitats financeres esperen, per als propers sis mesos, una millora de la seva liquiditat i, en menor mesura, de les seves condicions de finançament, mentre que pronostiquen, també per al proper semestre, que el tipus d'interès negatiu de la facilitat de dipòsit del BCE contribuiria a un nova caiguda en els seus ingressos nets per interessos, així com a un descens moderat dels tipus d'interès i dels marges aplicats als préstecs, i a un lleu augment del volum de crèdit concedit.

La banca afirma que darrere d'aquesta evolució es troben les millors expectatives sobre la situació econòmica, tant la general com la de sectors específics, així com els menors riscos percebuts sobre les garanties requerides.

Noticias relacionadas

contador