ep archivo   los secretarios generales de ccoo y ugt unai sordo d y pepe alvarez i 20240422171804
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

Els sindicats CCOO i UGT han convocat per al proper 26 de setembre mobilitzacions a tot Espanya a favor de la reducció de la jornada laboral fins a les 37,5 hores setmanals. Les concentracions tindran lloc davant de les seus a totes les capitals de província a les 11.30 hores d'aquell dia.

Per a ambdós sindicats, és el moment d'anar a una reducció de jornada per llei a Espanya perquè han passat més de 40 anys des que es va instaurar la jornada laboral de 40 hores. "Però aquest no n'és l'únic motiu", diuen.

Com expliquen en un comunicat, "aquesta mesura és una qüestió de justícia social que contribuirà a fer que la riquesa que genera el país es reparteixi d'una manera més equitativa". Consideren que és “vital treballar menys per treballar millor. Perquè està demostrat que treballar menys hores té un impacte positiu en la salut física i mental”.

De la reducció de la jornada laboral fins a les 37,5 hores sense minvament en el salari se'n beneficiaran gairebé 13 milions de persones treballadores del sector privat.

A més, asseguren que les empreses es beneficiaran en termes de costos i continuïtat de la feina. "Perquè treballar menys hores és important per aconseguir més productivitat. De fet, la reducció de la jornada laboral té també un impacte directe a l'economia del país, així com al medi ambient i en l'objectiu d'aconseguir avenços en igualtat de gènere", afegeixen.

contador