neel kashkari

El president de la Reserva Federal (Fed) de Minneapolis, Neel Kashkari, ha tornat a donar mostres aquest dimarts del seu tarannà 'falcó' i ha dit que calen molts mesos més de dades favorables abans de procedir a retallar els tipus d'interès.

En una entrevista a CNBC, i a la pregunta de quines condicions són necessàries perquè la Fed retalli tipus una o dues vegades aquest any -tal com el mercat preveu actualment que faci-, Kashkari ha declarat: "Es necessiten molts mesos més de dades positives d'inflació, em sembla, per donar-me la confiança que és apropiat reduir”.

Kashkari ha assenyalat que el banc central fins i tot podria augmentar els tipus si la inflació no disminueix més. "No crec que haguem de descartar res en aquest moment", ha afegit.

La inflació als Estats Units va pujar un 0,3% a l'abril, lleugerament menys del que s'esperava, cosa que va proporcionar cert alleujament als responsables de la política monetària. Tot i així, va romandre un 3,4% més alta en comparació amb l'any anterior.

Kashkari està segur que la Fed finalment assolirà el seu objectiu d'inflació del 2%, però ha advertit: "No veig la necessitat d'afanyar-nos i fer retallades de taxes, crec que ens hauríem de prendre el nostre temps i fer-ho bé".

Ha afirmat que el banc central podria considerar augmentar tipus en el futur, però ha reconegut que no és apropiat "moure els pals de gol" en aquesta etapa.

Aquestes declaracions es produeixen després que Kashkari digués, a principis d'aquest mes, que la Fed pot necessitar mantenir les taxes d'interès estables durant un període prolongat, possiblement tot l'any, per assolir el seu objectiu.

Noticias relacionadas

contador