kamala harris lors d un evenement de campagne

La vicepresidenta dels EUA, Kamala Harris, planteja augmentar la taxa de l'impost de societats al 28% en la primera gran proposta per incrementar els ingressos i finançar els plans que vol dur a terme com a presidenta.

El portaveu de la campanya de Harris, James Singer, ha dit aquest dilluns a NBC News, en el marc del Congrés del Partit Demòcrata que s'està celebrant aquesta setmana, que Harris impulsarà una taxa de l'impost de societats del 28%, qualificant-lo com a “una manera fiscalment responsable de tornar diners a les butxaques de la gent treballadora i assegurar que els multimilionaris i les grans corporacions en paguin la seva part justa”.

"Com a presidenta, Kamala Harris se centrarà a crear una economia d'oportunitats per a la classe mitjana que avanci la seva seguretat econòmica, estabilitat i dignitat", va escriure Singer en un correu electrònic.

Si es promulga, la política recaptaria centenars de milers de milions de dòlars, ja que l'Oficina Pressupostària del Congrés, no partidista, ha projectat que l'augment d'un punt percentual a la taxa de l'impost de societats correspon al voltant de 100.000 milions de dòlars en una dècada.

La mesura també revertiria gran part de la legislació signada per l'expresident Donald Trump el 2017 com a president, que va reduir dràsticament el tipus de l'impost de societats del 35% al ​​21%.

Trump, per la seva banda, ha dit recentment que retallarà encara més els impostos si és elegit president, fins i tot a les empreses.

contador