ep el banco suizo julius baer
TWITTER / @PERUNEWSPAPERS - Archivo

Les borses van caure la setmana passada per la por que la recuperació econòmica, especialment a Europa, es trunqui aquest any, especialment després que la presidenta de BCE, Christine Lagarde, digués que hi ha "riscos greus" per a aquesta millora a causa de la situació actual de la pandèmia.

Aquestes prediccions de Lagarde van portar els índexs a retallar dijous i divendres, ja que es posa en dubte la previsió del consens que hi haurà recuperació econòmica, especialment durant la segona meitat de l'any, a Europa.

Els experts de Julius Baer, ​​que han fet gala des que va començar la pandèmia i fins al dia d'avui d'un optimisme "a prova de bombes", van afirmar la setmana passada que la Covid-19 "ha perdut la seva capacitat d'espantar els mercats". Aquest dilluns van una mica més enllà, i planten cara a Lagarde en pronosticar "un fort repunt del creixement de la zona euro durant el segon trimestre del 2021". És a dir, abans fins i tot que les estimacions més favorables dels analistes.

Diuen des del banc suís que les mesures de confinament aplicades en diversos països de la Zona Euro pesaran en el creixement del PIB del primer trimestre, però que cal esperar una "forta recuperació durant el segon trimestre, quan l'aixecament de les restriccions, l'augment de les vacunacions i la demanda reprimida impulsaran el creixement del PIB considerablement per sobre de la tendència". Així, Julius Baer ha ajustat la seva previsió del PIB de l'Eurozona per 2021 fins al 4,9%, des del 4% anterior.

"Les mesures del confinament a causa de l'augment de les infeccions per coronavirus a Europa són més estrictes que en altres països. Per tant, esperem que el PIB hagi disminuït en diversos països de l'Eurozona durant l'últim trimestre del 2020. S'espera que el PIB de França hagi disminuït un 4%, el d'Itàlia un 2% i el d'Espanya un 1% en comparació amb el trimestre anterior, que va registrar taxes de creixement de dos dígits, cosa que reflecteix un fort repunt de l'activitat econòmica", expliquen. "Les persistents mesures de confinament també afectaran l'activitat durant el primer trimestre del 2021, abans que l'aixecament de les restriccions, l'augment de les vacunacions i la forta demanda reprimida impulsin el creixement del PIB considerablement per sobre del creixement tendencial durant el segon trimestre", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador