julius baer

Julius Baer ha rebaixat les expectatives de creixement d'Espanya per al 2023 del 3,2% a l'1,8%. Tot i això, la previsió es col·loca per sobre de les recents projeccions presentades pel Banc d'Espanya, que preveuen un Producte Interior Brut (PIB) de l'1,4% l'any que ve.

El Banc d'Espanya també va revisar al'alça les previsions per al 2022, fins al 4,5%, en línia amb l'estimació de creixement que Julius Baer va publicar al juliol.

Com explica l'últim informe de l'entitat, la producció industrial espanyola s'ha mantingut a nivells previs a la pandèmia, i cal afegir-hi la recuperació de l'activitat turística, específicament la procedent de l'estranger.

"La infraestructura turística, l'elevada taxa de vacunació, la llunyania al conflicte d'Ucraïna i la depreciació de l'euro han tingut un paper determinant en l'augment del consum dels no residents", explica Almudena Benedit, responsable de gestió de carteres per a Iberia.

Uns efectes que "creiem compensaran a curt termini l'increment dels preus de l'energia i la pujada del cost de finançament", assenyala el document.

Tot i això, creuen que el 2023 "la pel·lícula pot ser ben diferent". Per això, rebaixen l'expectativa de creixement d'Espanya del 3,2% a l'1,8%, lleugerament per sobre de l'última revisió a la baixa que va fer el Banc d'Espanya que espera un creixement per al 2023 de l'1,4%.

Tot i la retallada de previsions de creixement, el PIB d'Espanya es col·locaria sl proper any per sobre de l'estimat per a la zona euro, del 0,7%. "Això hauria de portar a un superàvit fiscal que permetés rebaixar la ràtio de deute sobre PIB i dissipar els dubtes al mercat de deute".

Tot i això, "la proximitat de les eleccions legislatives a finals del 2023 comportarà inestabilitat política i podria incidir negativament en la disciplina pressupostària", conclou Julius Baer.

Noticias relacionadas

contador