chinacbeconomia121

JP Morgan i Citi han elevat aquesta setmana la previsió de creixement de la Xina per a aquest any al 5%.

La millora de les dades d'activitat des d'agost "suggereix que l'alentiment econòmic des d'abril probablement ha tocat fons i l'economia ha començat a fer un tomb", van escriure dijous els experts de JP Morgan en una nota recollida per Bloomberg.

Aquesta tendència, sumada a les polítiques de suport addicionals, com la relaxació monetària, "sembla haver fet tornar l'economia al bon camí" per assolir l'objectiu oficial de creixement "al voltant del 5%", ha dit el banc, que abans en tenia una previsió del 4,8%.

Pel que fa a Citi, creu que les vendes al detall i la producció industrial de la Xina podrien millorar, segons van escriure aquest dimecres en una nota també recollida per Bloomberg. A més, considera que la contracció recent de les exportacions també es podria reduir després que les enquestes oficials de fabricació s'expandissin per primera vegada en sis mesos.

Per la seva banda, Julius Baer va dir aquest dilluns que manté la previsió de creixement de la Xina per a aquest any al 4,8%, juntament amb la seva estimació del 4,2% per al 2024, després de conèixer els diferents resultats que van donar les enquestes oficials i del sector privat de gerents de compra del mes de setembre publicades el cap de setmana passat.

Segons els índexs oficials de directors de compres anunciats dissabte, el PMI manufacturer va millorar fins a 50,2 des de 49,7 (en línia amb el previst) i el no manufacturer va pujar fins a 51,7 des de 51,0, superant les estimacions de 51,5.

Per la seva banda, el PMI manufacturer Caixin del setembre que es va conèixer diumenge va baixar fins a 50,6 des de 51,0 i enfront de la previsió d'una pujada a 51,2. El PMI serveis va caure fins a 50,2 des de 51,8 i enfront de l'estimació d'una millora a 52,0.

Noticias relacionadas

contador