ep la ministra de hacienda y portavoz del gobierno maria jesus montero
Moncloa

María Jesús Montero, ministra d'Hisenda, ha anunciat l'assignació de 4.152 milions d'euros a les CCAA per incrementar la seva liquiditat. "Cap govern d'Espanya no ha fet tant per a això, és un esforç inèdit", ha defensat.

Montero ha recordat el fons no reemborsable a la disposició de les CCAA.

Els primers 6.000 milions d'aquest passaran a estar a la seva disposició a partir del pròxim mes de juliol.

En una de les seves intervencions, Sánchez va detallar els quatre trams del fons amb el qual s'"evitarà" que qualsevol comunitat autònoma o ciutat autònoma es vegi "obligada a aplicar retallades", segons informa Servimedia.

El primer, de fins a 6.000 milions d'euros a pagar al juliol, serà sobre la base de la despesa sanitària. El segon, de fins a 4.000 milions d'euros, es repartirà sobre la base de criteris de despesa sanitària d'octubre i es paga al novembre.

El tercer tram, va explicar el president, serà de fins a 1.000 milions d'euros a pagar al novembre i es repartirà sobre la base de criteris representatius de despesa social; mentre que el quart i últim, de fins a 5.000 milions d'euros, serà en funció de criteris relacionats amb la disminució de l'activitat econòmica.

Noticias relacionadas

contador