volatilidadcb3

Els analistes de Goldman Sachs han alertat sobre els perills de la ràpida recuperació dels mercats després de les fortes caigudes experimentades el 5 d'agost, una data que ha passat als registres com Dilluns Negre. A la companyia adverteixen que, després de tornar als nivells anteriors, les borses afronten el "mateix problema" que fa un mes.

"El que és preocupant ara és la rapidesa amb què el mercat ha tornat on érem abans, i podem discutir això, però certament això mostra que, lamentablement, gairebé hem tornat al mateix problema que teníem fa un mes", ha assenyalat Christian Mueller-Glissmann, membre de Goldman Sachs, en declaracions a CNBC.

L'expert ha assegurat que era previsible una certa correcció als mercats, ja que les dades conegudes a principis de l'estiu van mostrar com l'economia global es desaccelerava de manera gradual.

"En realitat, estàvem preocupats per una petita correcció perquè, alhora, si bé hi havia un posicionament alcista, l'impuls macroeconòmic era una mica més feble. Hi va haver sorpreses macroeconòmiques negatives als Estats Units durant aproximadament un mes i mig abans d'això, i de fet vam començar a veure que les sorpreses macroeconòmiques d'Europa i la Xina també es tornaven negatives", ha detallat.

Segons el seu criteri, el que va passar del 5 d'agost en endavant "va ser òbviament una enorme reacció tècnica exagerada", fet que va generar, a més, "una oportunitat de compra" per als inversors, que es van poder beneficiar de cotitzacions més baixes.

"El que trobo força interessant és que la gana pel risc no ha tornat on érem abans i el que en realitat va passar és que els actius segurs (bons, or, iens, francs suïssos) en realitat no s'han venut", ha manifestat.

Tot i les preocupacions que desperta la ràpida recuperació dels mercats, aquest analista valora positivament que el sentiment inversor s'hagi tornat més mesurat.

"El que jo diria és que la bona notícia és que, si bé l'S&P ha tornat on era abans, la complaença, no. No estem en el mateix tipus de sentiment i posicionament alcistes extrems", ha indicat.

BANK OF AMERICA TAMBÉ EN DESCONFIA

Els analistes de Goldman Sachs no han estat els únics a alertar sobre la recuperació de les borses, ja que a Bank of America (BofA) tampoc es fien que el camí s'hagi alliberat realment i aconsellen cobrir-se les espatlles davant les amenaces baixistes perquè les borses segueixen "fràgils" i "setembre i octubre són mesos de risc".

"Amb la volatilitat de tornada a nivells relativament baixos, les accions han reprès el seu ral·li. Tot i això, davant les nombroses amenaces, que van des d'allò macroeconòmic fins a allò polític i estacional, considerem que seguir cobrint el risc a la baixa segueix sent prudent", van advertir la setmana passada des de Bank of America.

contador