goldman-suspend-ses-travaux-sur-l-ipo-d-une-filiale-de-hna

El nou Govern liderat per Pedro Sánchez, sorgit després de la moció de censura plantejada contra Mariano Rajoy, no implica un risc per a la bona marxa de l'economia espanyola. Així ho creuen els analistes del banc nord-americà Goldman Sachs, que apunten que el Producte Interior Brut (PIB) espanyol mantindrà una expansió robusta el 2018 i 2019.

"En la nostra opinió és improbable que el canvi de Govern pertorbi l'economia espanyola", assenyalen els analistes del banc nord-americà. "Seguim pronosticant un fort creixement econòmic a Espanya el 2018 i 2019", afegeixen. En aquest sentit, Goldman Sachs considera que més endavant, en preparació d'unes futures eleccions, el nou Govern podria tenir incentius per emprendre una política fiscal una mica més expansiva.

D'altra banda, el banc nord-americà assenyala, a més, que en el cas d'Espanya no existeix el risc que els partits que podrien arribar a formar part d'aquest nou Govern qüestionin la pertinença d'Espanya a la Unió Europea (UE). D'aquesta manera, l'entitat opina que la incertesa política derivada d'unes noves elección i les seves conseqüències no hauria descarrilar un sentiment àmpliament positiu cap al país.

A diferència d'Espanya, en el cas d'Itàlia el banc nord-americà considera "fora de lloc" la reacció positiva a la formació de Govern entre Moviment 5 Estrelles i Lliga i adverteix dels incentius del partit liderat per Matteo Salvini de cercar unes noves eleccions, així com del risc d’unes relacions de confrontació entre el país transalpí i les institucions europees.

En aquest sentit, Goldman Sachs assenyala que aquest enfrontament podria portar als inversors a seguir qüestionant el compromís del nou Govern italià amb el compliment de les regles de la UE i la seva permanència a la zona euro, afegint que la implementació de les mesures acordades en el seu programa, "fins i tot a molt menor escala", col·locaria novament el deute públic en trajectòria ascendent i potencialment podrien desembocar en baixades de ràting.

Noticias relacionadas

contador