ep archivo   el presidente de la ceoe antonio garamendi participa en los desayunos informativos de
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

Antonio Garamendi, president de la patronal CEOE, ha insistit aquest dimecres que no és el moment de pujar el salari mínim interprofessional (SMI) perquè, pensa que "contraurà més l'ocupació".

Tant el Ministeri de Treball com representants de CCOO, UGT, CEOE i Cepime mantindran una reunió aquest dimecres per començar les negociacions per dur a terme la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) aquest any. Actualment està als 950 euros mensuals i el Govern s'ha compromès que arribi al 60% del salari mitjà durant aquesta legislatura.

Respecte a la reunió, el president de la patronal ha recriminat el no saber encara què tractaran durant la reunió, no obstant es mostra obert a parlar d'assumptes com la senda d'increment de l'SMI més a llarg termini, els joves o la situació de camp.

A més, ha dit que tot i que la patronal hagi signat diversos pactes amb el Govern i els sindicats considera que, pel que fa a aquest cas, és "bastant populista" el que s'està sentint.

Garamendi, durant una entrevista a Telecinco, s'ha mostrat d'acord amb la pujada dels salaris, tot i que no ara: "A qui no li agradaria que els salaris pugin? Jo sóc el primer que dic que ho hauríem de fer. però pensem que no és el moment perquè hem tingut d'un any i mig horrible".

contador