ep archivo   precios ipc inflacion consumo manzanas manzana compra compras comprar comprando
EUROPA PRESS - Archivo

Funcas espera que la taxa d'inflació general baixi al desembre fins al 6,1% en taxa interanual, per deixar la mitjana de l'any al 8,4%. Pel que fa a la inflació subjacent, espera que al desembre mantingui el nivell del 6,3% interanual registrat al novembre, cosa que deixaria la mitjana anual al 5,1%.

Aquestes previsions suposen una revisió a la baixa sobre les que van realitzar al mes passat, en què apostaven per una mitjana anual de l'IPC general del 8,6%, que ara retallen en dues dècimes a causa de "la baixada del preu del petroli i la variació als preus dels futurs del Mibgas".

En aquest escenari, que parteix de la hipòtesi que el preu del petroli se situarà als 85 dòlars, la inflació començaria a remetre de forma progressiva, encara que no lineal, de cara al proper any, i esperen que la mitjana del 2023 s'ubiqui entorn del 4,4%.

La inflació subjacent també trobaria un camí descendent al proper any, en què se situarà en la mitjana del 4,2%, segons les previsions de Funcas.

"En un escenari alternatiu en què el preu del gas supera el descomptat en els futurs en un 20%, les taxes d'increment interanual de l'IPC general i subjacent el 2023 se situarien al 5,5% i al 4,6% respectivament En un altre escenari en què el preu del gas fos un 15% inferior, aquestes taxes serien del 3,3% i del 3,9% respectivament”, han afegit.

Noticias relacionadas

contador