ep paneles informativos en la terminal t4 del aeropuerto adolfo suarez madrid-barajas
Jesús Hellín - Europa Press

El Govern de Pedro Sánchez ha decidit, de manera acordada amb Portugal, suspendre l'entrada de tots els vols procedents del Regne Unit des d'aquest dimarts 22 de desembre. La mesura afectarà tots els viatgers, excepte els ciutadans espanyols o residents al nostre país. Així mateix, l'Executiu ha acordat amb el país lusità reforçar el control fronterer amb Gibraltar, on ja s'ha detectat un cas amb la nova soca de la COVID-19.

Aquesta decisió del Govern es produeix per intentar frenar l'avanç de l'esmentada nova soca de coronavirus, que és molt més contagiosa, i arriba després que altres països com França o Alemanya ja acordessin aquest diumenge la suspensió dels vols, cosa que ha deixat els britànics totalment aïllats.

Segons ha notificat l'Executiu en un comunicat, el país ha decidit suspendre els vols després de la reunió del mecanisme de crisi de la Unió Europea d'aquest dilluns, on s'han analitzat els efectes de la nova soca. Durant aquesta trobada s'ha demanat als països que prenguin mesures per evitar els viatges no essencials, i d'aquí la decisió del Govern.

"El Govern ha decidit suspendre a partir de demà les entrades en territori espanyol de ciutadans procedents del Regne Unit, llevat nacionals espanyols o residents a Espanya", diu el comunicat. Espanya ha tornat a expressar a Brussel·les, com va fer aquest diumenge, la necessitat de prendre mesures coordinades, encara que molts països ja s'havien avançat anunciant el tancament del trànsit aeri amb el Regne Unit.

L'Executiu ha incidit que la decisió "s'ha adoptat de manera concertada amb Portugal i suposarà també un reforçament dels controls en el pas fronterer de Gibraltar". Els britànics han confirmat aquest dilluns que hi ha un cas d'infecció amb la nova soca al Penyal. De fet, segons recull Europa Press, Gibraltar ha registrat un repunt de contagis durant aquesta última setmana i l'Executiu de Fabián Picardo ha exhortat les famílies a evitar portar els seus fills a classe aquest dilluns i aquest dimarts. Allà també s'han prohibit les visites a residències de gent gran, una mesura "molt trista i molt dura", com ha reconegut el ministre principal, que ha reconegut que "no tenim elecció".

El president de govern, Pedro Sánchez, ha mantingut una conversa sobre aquestes decisions comuns amb el seu homòleg, el primer ministre lusità Antonio Costa. Així mateix, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha parlat amb el seu col·lega, la ministra portuguesa de Sanitat, Marta Temut, sobre les mesures que calen adoptar.

Finalment, la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya, serà l'encarregada d'informar immediatament de la decisió al govern britànic que dirigeix ​​Boris Johnson i també a la Comissió Europea.

Noticias relacionadas

contador